
Vasili Kandinski
16 Aralık 1866 tarihinde Moskova'da dünyaya gelen Vasili Vasilyeviç Kandinski, ressam ve sanat kuramcısıdır. Teorileri ve uygulamalarıyla 20. yüzyılda etkin rol oynayan önemli bir kuramcı ve ressam olmuştur. Avrupa'da soyut sanatın öncülüğünü yapmıştır. 1886 yılında Moskova Üniversitesi'nde hukuk ve ekonomi okumaya başladı.
1904'te Kandinski ve Münter 4 yıl sürecek olan Venedik, Tunus, Hollanda, Fransa ve Rusya gezilerine başladılar. Gezileri boyunca Van Gogh, Gauguin ve Monet gibi empresyonisterin sanat yaklaşımları konusunda incelemelerde bulundular. 1908'de tekrar Münih'e dönerek yerleştiler.
1933'te Paris'e yerleşti. 1939'da Fransız vatandaşlığına geçti. Fransa'da pek çok önemli eser yaptı. Kandinski 1944'te Paris'te yaşamını yitirdi.
Görseller
Özellikle tüm dünyada yaşanan koronavirüs (COvid-19) salgını nedeniyle çocuk ve ergenlerin kendileri, aileleri, arkadaşları, sevdikleri ve yakınları için endişe, kaygı, panik ve korku yaşaması oldukça normaldir.
Şu anda Koronavirüse dair dünya çapında yaşanan genel kaygıyı hepimiz taşıyoruz fakat hepimizin kaygı düzeyi farklı seviyelerde. Bazılarımız az derecede endişeliyiz, bazılarımız ise yüksek derecede. Peki hem kendi yaşadığımız, hem de çocuklarımızın yaşadığı bu kaygıyı kontrol edebilmek için neler yapabiliriz?