
İSTEK Yalova Okulları 7. sınıf öğrencisi Koray AYDIN, Ankara Keçiören Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu'nda yapılan, 11/12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Türkiye Finallerinde, 100m serbest A4 (altın), 50m serbest A4 (altın), 400m serbest A3 (altın) ve 200m karışık A2 (gümüş) ile katıldı. Yüzdüğü dereceleriyle kendi yaş gurubunda 100 m serbestte Türkiye'de ilk 10&39;a girerek, hem Yalova'mızı hem de İSTEK Yalova Okullarını gururlandırdı.
İSTEK Yalova Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mesut ACAR yaptığı açıklamada;
" İSTEK Yalova Okulları olarak devam ettiğimiz eğitim yolunda başarılar ardı ardına geliyor. Masa Tenisi Dünya Şampiyonasından gelen güzel haberlerin ardından, yüzme dalında 7. sınıf öğrencimiz Koray AYDIN&39;ın Yüzme Türkiye Finalleri'nde elde ettiği başarıyla Türkiye'de ilk 10'a girmesi bizleri aldığımız her başarı sonrası olduğu gibi gururlandırdı. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim"
dedi.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir.
Gaziler, harbe katılıp da, harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır. Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile alan, vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'tür. 2002 yılında çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler günü olarak kabul edilmiştir.
Türk ulusu için "şehitler nurlanmış" ve "gaziler onurlanmış" şahıslar demektir. Bunların en başında da; Başkomutan, Gazi, Mareşal ve Ulusal önder Mustafa Kemal ATATÜRK gelmektedir. 19 Eylül diğer bir deyimle Kahramanlık Günü olarak da kutlanmaktadır. Yerel kurtuluş günleri de gazilerimiz ve kahramanlarımız için birer anma günüdür. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimize hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız.