
Hedefimiz, öğrencilerimizin dayanışmanın toplumdaki işlevini açıklamaları ve bununla ilgili olarak ortak bir proje üretmeleriydi. 2. sınıflarımız toplumda dayanışmanın ve yardımlaşmanın insanların yaşamına olumlu katkılar sağlayacağını bilen öğrenciler olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kendi aralarında anlaşıp kuru bakliyat getirmeye karar verdiler. Sınıfımıza getirdiğimiz kolilere yerleştirdiler.
Bu kumpanyaların gideceği yerlerin nereler olduğunu öğrenmek ve toplumda dayanışmanın önemi üzerine bilgi almak için sosyal dayanışma merkezinden gelen görevlileri okulumuzda misafir ettiler.
İhtiyaç sahiplerinin kaç yaşlarında olduklarını , bu ürünlerin nasıl ulaştıracaklarını,sosyal dayanışma merkezinin ne zaman kurulduğu gibi merak ettikleri soruları misafirlerimize yönelttiler.
Misafirlerimizi dikkatlice dinlediler. Misafirlerimizin bu yaş grubundan ilk defa yardım aldıklarını belirtmeleri onları çok gururlandırdı . Yardım etmenin verdiği mutlulukla misafirlerimizle fotoğraf çektirdiler.
Etkinlik sonrasında sergiledikleri dayanışmanın onlarda nasıl düşünce ve duygular hissettirdiğiyle ilgili değerlendirme yapıldı.
Görseller
Ekin Bahtiyar TOPRAK, Özgün GÖKSAL, Berke URLU ve Emir Savaş ÖZER'den oluşan İSTEK Yalova Okulları Masa Tenisi Takımı gurubunda oynadığı Şehit Muhammed İ.A. A.İ.H.L 'ni 3-1 yenerek gurubundan birinci sırada çıktı ve ana tabloya kaldı. Ana tablodaki ilk maçında Çınarcık Atatürk Anadolu Lisesini 3-0 yenerek yarı finale yükseldi.Yarı final maçında da Yalova Bahçeşehir Koleji'ni 3-0 yenerek finale yükseldi.
İSTEK Yalova Okulları Masa Tenisi Takımı final maçında Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesini de 3-0 yenerek İL ŞAMPİYONU oldu ve 4-5 Ocak 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Bölge Şampiyonasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.
İSTEK Yalova Okulları Kurucusu Mesut ACAR yaptığı açıklamada; "Son yapılan Liseler (Gençler) Türkiye Şampiyonasında, İSTEK Yalova Okulları Masa Tenisi Takımımız TÜRKİYE ŞAMPİYONU olduğu için bir olan il kontenjanımız 2 takıma çıkmıştır. Bu sene de ilimizden iki takımımız Bölge Şampiyonasında yarışabilecektir. Bölge müsabakalarına katılacak olan her iki takımımıza da başarılar dilerim" dedi.